Profigolfil on probleem: vähem õlut, rohkem kokteile

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata segavatele faktoritele suutis Rory McIlroy Arnold Palmer Invitational  turniiri võita.
Vaatamata segavatele faktoritele suutis Rory McIlroy Arnold Palmer Invitational turniiri võita. Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/Scanpix

Pärast Tiger Woodsi võistluskarusellile naasmist nimekuselt maailma teiseks golfimängijaks langenud Rory McIlroy on mures oma ala maine pärast. Nimelt siginevat suurturniiridel publiku sekka üha rohkem alkoholilembelisi pealtvaatajaid, kes sportlasi oma ebaviisakate hüüetega segavad, vahendab AFP.

McIlroy mõõt sai täis Püha Patricku päeval toimunud Arnold Palmeri nimelisel tippturniiril, kui üks teda jälitanud ja õrritanud pealtvaataja tuli turvatöötajate poolt eemaldada. «Üks tüüp muudkui hüüdis minu naise nime. Tahtsin sinna minna ja temaga veidi vestelda,» selgitas põhjaiirlane. «Mulle tundub, et see on liiale läinud, kui aus olla. Ma arvan, et korraldajad peaksid raja ääres toimuvat alkoholimüüki piirama, sest mulle tundub, et (mängijad) kurdavad nädalast nädalasse selle üle üha rohkem.»

Golfitipu sõnul peab ala katuseorganisatsioon PGA leidma kompromissi publiku lõbususastme ja sportlastele mõistlike tingimuste garanteerimise vahel. «Ma tean, et inimesed tahavad tulla võistlust vaatama ja lõbutsema ning ma toetan seda igati, aga … Vahel lähevad kommentaarid isiklikuks, inimesed veidi lärmakaks ja see võib olla veidi liig,» sõnas McIlroy.

«Vanasti võtsid sa õlle rajale kaasa või ostsid selle sealt, aga mitte kanget alkoholi. Praegu tundub, et kõik kõnnivad ringi, kokteilid või midagi sellist käes,» lahkas McIlroy probleemi olemust. «Nii et ma ei teagi, kas lihtsalt lasta taas inimestel õllepurkidega ringi käia.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles