Leedu ujumise imelaps hakkab treenima koos Eesti parima seliliujujaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ruta Meilutyte Londoni olümpiakullaga
Ruta Meilutyte Londoni olümpiakullaga Foto: Krasilnikov Stanislav/ITAR-TASS

Londoni olümpiamängudel 15-aastaselt kuldmedali võitnud leedulanna Ruta Meilutyte (21) on kolimas Lõuna-Californiasse, et treenida Dave Salo käe all, kes juhendab ka Eesti parimat seliliujujat Ralf Tribuntsovi.

Oma parimad tulemused ujus Meilutyte Inglismaal Plymouthis treenides, kus veetis kaks aastat ka Kregor Zirk. Pärast koostöö lõppemist Jon Ruddiga on leedulanna aga otsinud sobivat paika treenimiseks, vahendab Priit Aaviku ujumisblogi.

Pärast eelmisel kevadel Plymouthist lahkumist treenis Meilutyte esmalt kodumaal Paulius Andrijauskase käe all, kes on endine Leedu olümpialane ja alaliidu asepresident. See koostöö aga ei kestnud kaua ning leedulanna treenis mõned kuud Austraalias, kuid seegi variant talle ei sobinud. Nüüd on endine maailmarekordiomanik siirdumas Lõuna-Californiasse, kus tema juhendajaks on saamas Tribuntsovi treener Salo.

Meilutyte võitis 15-aastaselt Londoni olümpiamängudel kuldmedali 100 meetri rinnuliujumises. Aasta hiljem püstitas ta maailmarekordid nii 50 m kui ka 100 m rinnuliujumises. Euroopa rekordeid on leedulanna ujunud enda karjääri jooksul kaheksa. Meilutytė on esimene ujuja, kes on võitnud kõik võimalikud rahvusvahelised kuldmedalid nii täiskasvanute kui ka noorte seas.

Tagasi üles