Venelased MMi eel: meie jalgpallurid on dopingust puhtad

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Kambolov (paremal) on FIFA uurimise all.
Ruslan Kambolov (paremal) on FIFA uurimise all. Foto: John Sibley/REUTERS/Scanpix

Venemaa Antidopinguagentuur (RUSADA), mida maailma juhtiv antidopinguagentuur WADA ei pea jätkuvalt oma koodeksit järgivaks, on alates mullu oktoobrist võtnud riigi jalgpallureilt ligi 500 dopinguproovi ja need kõik osutusid negatiivseteks, teatab Tass.

«Dopinguproove võeti ka viielt mängijalt, kes kuuluvad ADAMS nimekirja (tippsportlased peavad sinna märkima oma graafiku ja asukoha, et neilt oleks võimalik igal ajal proove võtta – toim) ja sportlasi külastati isegi öösiti. Kõik dopinguproovid tunnistati puhtaks ja ei ilmnenud ühtegi probleemi,» sõnas Venemaa Jalgpalliliidu meditsiiinikomitee esimees Eduard Bezuglov.

Möödunud kuul andis Venemaa asepeaminister ja jalgpalliliidu president Vitali Mutko teada, et kaks Vene vutimeest, rahvuskoondislane Ruslan Kambolov ja Ivan Knjazev on potentsiaalsete dopingupattude tõttu Rahvusvahelise Jalgpalliliidu FIFA uurimise all. Nende juhtumite kohta uut infot pole. Algselt olevat FIFA uurimise all olnud suisa 34 sportlast, sealjuures terve 2014. aasta MMi koondis.

Jalgpalli MM algab Venemaal 14. juunil. Avamängus võõrustavad venelased Saudi Araabiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles