Video: 15-aastane Jamaika neiu püstitas omaealiste maailmarekordi ja edestab olümpiavõitjatki!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briana Williams edestas teisi omaealiseid jooksutippe pea sekundiga.
Briana Williams edestas teisi omaealiseid jooksutippe pea sekundiga. Foto: Ekraanitõmmis.

Möödunud nädalavahetusel püstitas sprindimaailma üks suuremaid tulevikulootusi, 15-aastane jamaikalanna Briana Williams omaealiste maailmarekordi 100 meetri distantsil.

Väljejalgsel Williamsil kulus Floridas Jacksonville'is toimunud jõuproovil staadionisirge läbimiseks vaid 11 sekundit ja 13 sajandikku. Ka taganttuul oli igati määrustepärane (+1,7 m/s). Näiteks mullusel Londoni MMil andnuks selline resultaat neiule 11. koha.

Imeaeg kergitas endise tippsprinteri Ato Boldoni hoolealuse maailma hooaja edetabelis teiseks. Temast eespool on eelmisel nädalal LAV-i meistrivõistlustel joostud 11,03ga Carina Horn. Williamsi seljataha jääb aga Rio olümpiavõitja Elaine Thompson, kes alustas hooaega 11,18ga. 

15-aastaste neiude endine maailmarekord kuulus Sydney olümpiamängude sprindikuningannale (ja hiljem medalitest ilma jäänud) Marion Jonesile, kes jooksis 1991. aastal sama vanalt välja aja 11,17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles