Rakvere uue muinasjutu peategelane – viis aastat Soomes töötanud Elia Lulla

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elia Lulla ja Rakvere järgmine suur ülesanne seisab ees juba homme, kui Balti liiga poolfinaalis kohtutakse favoriit Saaremaaga.
Elia Lulla ja Rakvere järgmine suur ülesanne seisab ees juba homme, kui Balti liiga poolfinaalis kohtutakse favoriit Saaremaaga. Foto: Kristjan Teedema

Mullune võrkpalli Balti liiga üllatusvõitja Rakvere avaldab imelisi muinasjutte juba sama tihti nagu tänapäeva menukamad kirjanikud – üks hitt aastas. Ka tegelaskujude valimisel pole amatöörmeeskond tagasi hoidnud. Nende tänavuses eduloos kehastab peategelast sportlaskarjääri parimad aastad Soomes laomehena töötanud Elia Lulla.

«Kui on vaja trenni teha, teeb Elia seda isuga. Ja kui on vaja pidu panna, siis ei hoia ta end samuti tagasi.» Sedasi iseloomustab Rakvere klubi kapten Martti Keel oma olulist koostööpartnerit, kellele tema tõsted üha tihedamini tähtsatel hetkedel minema on hakanud. 31-aastane Lulla tõi Balti liiga veerandfinaali võidumängudes Tartu vastu üleplatsimehena 26 (+19) ja 20 (+10) punkti.

«Elia tegi täiesti uskumatud mängud. Ta oli ainus, keda me mitte kuidagi pidurdada ei suutnud,» tunnustas vastast Tartu libero Rait Rikberg. Päeva, või õigemini nädalakangelane ise jääb aga tagasihoidlikuks: «Punktiarvud olid nii suured lihtsalt seepärast, et mängin nurgaründaja koha asemel nüüd diagonaalründaja positsioonil. Tegelikult olid need kogu meeskonna võidud. Meil on kogenud kooslus, kes mängib laivis võrkpalli. Pole mingeid hulle skeeme paberil nagu tartlastel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles