Venelasest olümpiavõitja jäi MMil üllatuslikult kaotusseisu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alina Zagitova.
Alina Zagitova. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP

Milanos peetavatel iluuisutamise maailmameistrivõistlustel hoiab naiste üksiksõidus lühikava järel liidrikohta kogenud itaallanna Carolina Kostner.

31-aastane Kostner, kes osaleb karjääri 14. maailmameistrivõistlustel, kogus lühikavas 80,23 punkti (uus isiklik rekord) ning edestab kodupubliku heameeleks Pyeongchangi olümpiavõitjat, venelannat Alina Zagitovat 0,76 punktiga.

Võrdluseks: Pyeongchangi olümpial oli 15-aastase Zagitova lühikava punktisumma 82.92, millega venelanna püstitas uue maailmarekordi.

Kolmandal kohal paikneb jaapanlanna Satako Miyahara 74,36 punktiga. Olümpial hõbemedali saanud venelanna Jevgenija Medvedjeva Milanos ei osale. 

«Pingeid mul peal pole, pärast olümpiamänge jätkasin rahulikult treeningutega,» sõnas pärast lühikava Kostner, kes saavutas Pyeongchangis viienda koha.

Ainsa eestlannana osalenud Gerli Liinamäe kogus 45,14 punkti ning saavutas 37 sportlase konkurentsis 34. koha. Reedel toimuvale vabakavale pääses 24 parimat iluuisutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles