Hispaania eksjalgpallurit ähvardab vanglakaristus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xabi Alonso.
Xabi Alonso. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Hispaania prokuratuur nõuab endisele Madridi Reali ja Müncheni Bayerni jalgpallurile Xabi Alonsole maksupettuste eest viieaastast vanglakaristust.

Madridi kohus teatas kolmapäeval, et hispaanlast süüdistatakse maksudest kõrvalehiilimises, mis leidis aset aastatel 2010-2012. Prokuratuuri sõnul jäi Alonsol riigile tasumata umbkaudu kaks miljonit eurot. Lisaks vanglakaristusele seisavad Alonso ja tema maksunõunik Ivan Zaldua silmitsi nelja miljoni euro suuruse rahatrahviga.

Alonso, kes eelmisel aastal jalgpallurikarjääri lõpetas, pole esimene mängija, kellel on probleeme Hispaania maksuametiga. Teiste seas on kohtuteed käinud ka Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Javier Mascherano.

36-aastane poolkaitsja esindas Hispaania rahvuskoondist aastatel 2003-2014 enam kui 100 mängus ning sai kirja 16 väravat. Ta on maailmameister (2010) ja kahekordne Euroopa meister (2008, 2012).

Xabi Alonso (vasakul) ja Nigel de Jong 2010. aasta MMi finaalmängus.
Xabi Alonso (vasakul) ja Nigel de Jong 2010. aasta MMi finaalmängus. Foto: DAVID GRAY/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles