Kristjan Palusalu mälestusvõistlused toovad mattidele maadluse tipud üle maailma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel osaleb teiste seas ka Heiki Nabi.
Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel osaleb teiste seas ka Heiki Nabi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Kristjan Palusalu mälestusvõistlused toovad 7. aprillil Kalevi Spordihalli ligi 200 maadlejat, sealhulgas Eesti maadluse kõige teravama tipu. Esmakordselt on taasiseseisvunud Eestisse võistlema tulemas ka Venemaa maadluskoondis.

Viimati nõukogude ajal Eestis võistlemas käinud Venemaa rahvuskoondis on aprilli alguses Tallinnasse tulemas kreeka-rooma maadluse esinduskoondisega. «See on väga märkimisväärne, et Venemaa koondis on üle pikkade aastate taas otsustanud Eestisse võistlema tulla,» lausus Eesti maadlusliidu asepresident ja Kristjan Palusalu mälestusvõistluste peakorraldaja Tanel Samuel ootusärevalt.

«Eestis Venemaa koondist võistlemas näha on ikka väga kõva sõna! Lisaks näeb maadlemas aga ka meie tippe,» annab Samuel aimu, et tänavu on Palusalu mälestusvõistluste tase väga kõrge. Eestlastest on tänavu üles astumas näiteks Heiki Nabi, Eerik Aps, Helary Mägisalu, Hans Uku Leitham jt. Lisaks on Tallinnasse mõõtu võtma tulemas näiteks ka Saksamaa, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Taani, Argentiina, LAVi ning Poola koondislased.

Samueli sõnul ei ole Kristjan Palusalu mälestusvõistlused varasemalt nii suures mahus ja nii kõrgetasemeliselt veel toimunud ning Kalevi Spordihallis saab 7. aprillil näha täielikku tippklassi.

«Paljud maadlejad on Tallinnasse tulemas eesmärgil, et Euroopa meistrivõistluste eel veel ennast ja oma konkurente testida,» lausus Samuel. »«Maadluse Euroopa meistrivõistlused toimuvad tänavu mai alguses Venemaal ning XXXI Kristjan Palusalu mälestusvõistlused jäävad täpselt sellisesse perioodi, kus maadlejal on võimalik oma vormi analüüsida ja vajadusel veel ka lihvida,» lisab Samuel, et tegemist on iga sportlaste jaoks väga olulise mõõduvõtuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles