Surve alla sattunud Jose Mourinho peab võitlust oma pärandi nimel

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho. Foto: OLI SCARFF/AFP/Scanpix

Manchester United võitis ajavahemikus 1993–2013 kahekümne ühest võimalikust Inglismaa meistritiitlist kuraditosina jagu ega jäänud kordagi esikolmikust välja. Punased Kuradid sümboliseerisid võitu. Rivaalide jaoks kuratlikku kantsi, mis suutis ikka ja jälle leida vahendid vastaste seljatamiseks. Siis aga läks alates 1986. aastast peatreeneri ametit pidanud Sir Alex Ferguson erru.

Järgnes krahh. Manchester United pole pärast Fergusoni lahkumist meistrivõistlustel kordagi esikolmikusse jõudnud. David Moyes sai kinga vähem kui aastaga. Louis van Gaal töötas kaks aastat, aga vallandati samuti, sest 2016. aasta suvel avanes võimalus palgata Jose Mourinho, kelle bränd kattus Manchester Unitedi omaga pea ideaalselt.

Nii FC Portos, Chelseas (kaks korda), Milano Interis kui ka Madridi Realis töötades viis Mourinho meeskonna hiljemalt teisel ametiaastal meistritiitlini. Manchester Unitedis nii ei juhtu. Ning eelmisel nädalal Meistrite liiga kaheksandikfinaalis Sevillalt saadud üllatuskaotus asetas Mourinho jalamaid surve alla – portugallane peab tõestama, et ta pole vana koer, kes uusi trikke ei õpi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles