Galerii: Kalev-Välgu hingestatud mäng viis finaalseeria tagasi Tartusse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jäähokimeistrivõistluste finaalseeria kolmandas mängus ei suutnud Tallinna HC Viking kodujääl Tartu Kalev-Välgust jagu saada. Finaalseeria esimesed kaks mängu kaotanud Kalev-Välk sai lisaajal magusa võidu.

Tondiraba jäähallis toimunud mängus haaras üheksandal minutil juhtohjad Viking, kui värava viskas Gennadi Filippov. Neli minutit hiljem asus Kalev-Välk esmakordselt Pahrudin Gimbatovi ja Anton Jastrebovi väravatest juhtima. Avakolmandik lõppes 2:2 viigiga, sest 16. minutil tegi skoori Ihor Shamanskyi.

Teise kolmandiku alguses viskas värava Sergei Ivanov ja viis uuesti Vikingi ühe tabamusega juhtima, kuid Gimbatovi ja Shamanskyi väravate järel olid võõrustajad enne viimast kolmandikku hoopis 4:3 eduseisus.

Kalev-Välk rabeles keerulisest seisust välja, kui skoori tegid Ragnar-Hindrek Russ ja Gimbatov. Vikingi 5:5 viigivärav sündis vaid minut ja 20 sekundit enne normaalaja lõppu, kui sihile jõudis Roman Kolentšukov.

Lisaajal kerkis Kalev-Välgu sangariks Gimbatov, kelle tabamusega said külalised vajaliku 6:5 võidu. Vikingil avaneb teine võimalus meistritiitli kindlustamiseks eeloleval laupäeval, 24. märtsil, kui samad meeskonnad lähevad vastamisi Tartu Lõunakeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles