West Ham määras murul ukerdanud fännidele eluaegse staadionikeelu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
West Hami fännid läksid keset kohtumist mängijatelt aru nõudma.
West Hami fännid läksid keset kohtumist mängijatelt aru nõudma. Foto: PETER CZIBORRA/Action Images via Reuters/Scanpix

West Ham Unitedi jalgpalliklubi teatas, et need viis fänni, kes 10. märtsil Burnleyle 0:3 kaotatud liigamängu ajal olümpiastaadioni murule jooksid, peavad kohtumisi elu lõpuni staadioniväravate tagant vaatama.

Lisaks määrat samasugune karistus mitmele fännile, kes pildusid münte või muid esemeid «eesmärgiga teisi isikuid vigastada». West Hami kaasomanik David Sullivan sai mäsu käigus mündiga pihta, kui fännid kogunesid klubiomanike looži ette protestima.

West Ham peab järgmise koduse liigamängu Southamptoni vastu 31. märtsil ning selleks ajaks on klubi lubanud veel rohkematele märatsetajtele karistusi jagada. Londoni meeskond on viimastel hooaegadel mängusoone leidmisega hädas olnud, pärast 2016. aasta augustis olümpiastaadionile kolimist on seal 33 liigamängust võidetud 12 ja kaotatud 13. Praegu on David Moyesi hoolealused väljalangemistsoonist vaid ühe tabelirea ja kahe punkti võrra kõrgemal.

Staadioni haldajaid, klubi ametnikke, politsei ja omavalitsuse esindajaid koondav olümpiastaadioni turvalisuse töörühm korraldas juhtunu tõttu eelmisel nädalal erakorralise koosoleku. Ühtlasi teatati, et kui rahutusi esineb ka järgmistes mängudes, võib juhtuda, et West Ham peab mõned hooaja viimastest kodumängudest suletud uste taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles