FIA ei luba enam Tänaku ja Ogier moodi tillitamist

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko rallil
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko rallil Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Sebastien Ogier avas Rootsi rallil Pandora laeka ja talle järgnesid Mehhikos Ott Tänak ning Thierry Neuville – sõitjad, kel polnud MM-ralli kokkuvõttes midagi kaotada, võtsid viimase kiiruskatse eel meelega ajatrahvi, et saada parem stardipositsioon. Alates Korsika WRC-etapist enam nii käituda ei tohi, kirjutab Autosport.com.

Rahvusvahelise Autoliidu FIA rallikomisjon ja sarja juhid viisid läbi e-hääletuse, millega kiideti heaks reeglitemuudatus – sõitja, kes saab MM-rallil pühapäeval ajatrahvi, ei saa punktikatsetelt lisapunkte teenida. Sealjuures loeb iga ajatrahv ehk ka valestart või liiga vara kontrollpunkti jõudmine. Varasemalt oli FIA proovinud probleemi lahendada mitteformaalselt, paludes meeskondadelt Mehhikos mitte meelega ajatrahvi võtta, aga sellest tiimid keeldusid öeldes, et nemad teevad vajadusel kõike, mis on reeglitega lubatud.

Otsuse peab heaks kiitma veel ka FIA Mootorispordinõukogu, kuid reeglitemuudatus peaks jõustuma juba enne Korsika rallit. Seega lähevad ajalukku ajatrahvist kasu lõiganuna kolm meest: Ogier, Tänak ja viimasena Neuville. Kõige edukamaks jääb aga Tänak, kes suutis ainsana triost katse trikitamise läbi ka võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles