Vettel avaldas hooaja oodatuima uudise

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel Austraalia GP-l
Sebastian Vettel Austraalia GP-l Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Vormel 1 hooaja esimesed vabatreeningud läksid oma viiendast MM-tiitlist unistaval Sebastian Vettelil aia taha, kuid Ferrari esipiloot ei ole mures. «Üritasime auto tasakaalu muuta, sest ma ei tundud end veel eriti mugavalt. Usun, et meil on veel päris ohtralt sooritusvõimet varus,» sõnas sakslane.

Ferrari parima tulemuse eest hoolitses vabatreeningutel neljanda aja saanud Kimi Räikkönen, kes kaotas Lewis Hamiltonile 0,283 sekundit. Vetteli arvates on see julgustav: «Ma ei muretse eriti, sest tean, et kui ma kõik paika saan, peaksime olema paremas seisus. Tundub, et vahed on väikesed (Mercedese ja Ferrari vahele mahtus veel ka Max Verstappeni Red Bull – toim), mis on hea uudis. Peaksime homme (kvalifikatsioonis) midagi suutma.»

Vettel jätkab ka oma traditsiooni, kus annab igale võistlusautole nime. 2018. aasta Ferrari on tal Loria. «Pidime leiutama uue nime. Ma ei teagi, äkki, kui meil sel aastal väga hästi läheb, siis vähemalt Itaalias hakkab ka sündima Loria nimega tüdrukuid. See oleks väga tore,» selgitas Ferrari esisõitja. «Igal aastal proovime midagi naljakat välja mõelda ja selle taga on alati mingi selgitus. Praegu on alles loo algus – äkki hooaja lõpuks lisame siia või sinna mõne tähe.»

Vettel tahab nimelt hirmsasti Loriast teha Gloria – ent selleks peab ta tihedamini poodiumi kõrgeimal astmel särama.

Sebastian Vetteli vormelite nimed

2018: Ferrari SF71H - Loria

2017: Ferrari SF70-H - Gina

2016: Ferrari SF16- H - Margherita

2015: Ferrari SF15-T - Eva

2014: Red Bull RB10  - Suzie

2013: Red Bull RB9 - Hungry Heidi

2012: Red Bull RB8  - Abbey

2011: Red Bull RB7 - Kinky Kylie

2010: Red Bull RB6 - Luscious Liz, Randy Mandy

2009: Red Bull RB5 - Kate, Kate’i riivatu õde

2008: Toro Rosso STR3 - Julie

Kõik algas 2008. aastal Julie'ga.
Kõik algas 2008. aastal Julie'ga. Foto: Alessandro Bianchi/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles