Galerii: Dortmundi jalgpallurid jooksutasid Usain Boltil keele vestile, jamaikalane loodab aga lepingut

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sprindimaailma endist superstaari Usain Bolti ja Dortmundi Borussia vutiklubi seob spordirõivaste tootja Puma sponsorlus. Seetõttu leidiski jalgpallurikarjäärist unistav jamaikalane end täna treenimast koos Bundesliga tipptiimiga. Head muljet Bolt profimängijate keskel ei jätnud.

Bolt rääkis juba oma kergejõustiklase karjääri lõpus, et soovib hakata profijalgpalluriks. Mehe unistuseks oleks esindada Manchester Unitedi meeskonda, kuid Puma sponsorluse tõttu näis alati reaalsem, et kui teda kunagi tõsises tippjalgpallis kohtab, siis pakub seda võimalust Dortmund.

Jamaikalase viimane jooks Londoni MMil lõppes vigastusega ja seetõttu pidi ta oma jalgpalliplaane edasi lükkama. Oodatud harjutusvõimalus Dortmundiga tekkis alles nüüd ja mehe oskusi olid vaatama tulnud sajad huvilised ning kümned telekaamerad. Need, kes lootsid, et Bolt särab jalgpalliväljakul nõnda, et talle pakutakse koheselt lepingut, pidid pettuma.

Esiteks üks kommentaar Bolti kaitseks – ta pisteti meeskonda, mis on koos mänginud juba peaaegu terve hooaja ning enamik mängijaid kauemgi. Tema oli aga võõras – mõistagi oli tal raskem mängu lugeda ja söötudeks avaneda kohtadesse, kus tiimikaaslased seda ootasid.

Samas jätsid Bolti jalgpallioskused ka kõvasti soovida. Nagu sprindirajalgi on ta stardikiirendus kasin, esimene puude viimistlemata ja söödutäpsus ebapiisav. Lisaks polnud pärast tippspordist loobumist Boltil võhma ehk trenni lõpuks oli mees erinevalt tänastest kolleegidest silmnähtavalt väsinud.

«Ma ei võrdleks end praegu veel nendega, vaid võitlus käib ikka iseendaga, et suudaksin endast parima anda ja esineda tasemel, milleks ma tean, et olen võimeline. Pean ajapikku arenema ja loodetavasti nendelt meestelt õppima. Nemad teevad seda oma tööna ja mina alles üritan sinnani jõuda,» kommenteeris Bolt nähtud ja näidatud. Jamaikalane sõnas samas, et ta soovib jalgpallurina mängida kindlasti vaid tippliigas ja madalamal tasemel kogemuste omandamine kõne alla ei tule.

Kas olümpialegend loodab juba tänase trenni põhjal saada Dortmundi peatreenerilt Peter Trögerilt lepingupakkumise? «Eks näis. See oli lihtsalt trenn, et ta saaks minu oskusi hinnata. Võib-olla saan hiljem tagasi tulla ja natukene rohkem meeskonnaga koos töötada. Siis vaatame, kuidas läheb,» kommenteeris Bolt. «Kokkvõttes annaksin endale hindeks kümnepalliskaalal seitsme. Sain päris hästi hakkama ja nüüd tuleb ainult vaeva näha, harjutada ja vormi saada.»

Bolt tõigi oma peamise murekohana välja kehva hetkevormi, mistõttu ta väsis kiiresti: «Mulle meeldiks mängida äärel, aga praegu, kuna ma olen vormist väljas, püsisin tipuründes, et vähem tööd teha.»

Ühe värava suutis ta trenni peale ka lüüa – seda peaga. «Olen pikk, nii et seda olen aastate jooksul ikka veidi harjutanud,» naeris sprinter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles