Vormelilegend tuli välja uskumatu vandenõuteooriaga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica näitas testides Williamsitest parimat kiirust.
Robert Kubica näitas testides Williamsitest parimat kiirust. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Hasan Bratic/SIPA

Pole mingi saladus, et 1997. aasta F1 maailmameister Jaques Villeneuve ei salli silmaotsastki poolakas Robert Kubicat. Lisaks ütleb kanadalane oma mõtted alati välja ja nõnda olemegi me olukorras, kus Villeneuve kahtlustab avalikult, et Kubica võib testisõitjana meelega Williamsi meeskonnale kaikaid kodarasse loopida, et enda šansse parandada.

Taustainfoks nii palju, et Villeneuve ja Kubica olid kunagi tiimikaaslased. Mullu meenutas eksmaailmameister seda aega nõnda: «Ta oli meie kolmas sõitja, kui ma BMW Sauberis võistlesin, ja ausalt, ta oli täiesti väljakannatamatu. Sotsiaalselt oli see väga keeruline, minu jaoks oli see raske periood. Boksides tuleb teisi austada – sa pead hindama, mida teised on korda saatnud, et austada ka oma töökeskkonda.»

Kubica, kes elas 2011 aastal üle üliränga ralliõnnetuse, oli tänavu lähedal uskumatule tagasitulekule F1-sarja, kuid Williamsi tiim otsustas Lance Strolli kõrvale palgata teiseks sõitjaks Sergei Sirotkini ning Kubica kanda jäid testisõitjakohustused. Barcelona testidel näitas aga kogenud poolakas noorematest kolleegidest kiireimaid aegu ja see pani mõned eksperdid küsima, ega Williams oma valikuis eksinud.

«Williamsi olukorda on raske hinnata,» vahendab Sky Italia Villeneuve’i arvamust. «Vähemalt testide põhjal oli auto väga raskesti juhitav. Ainus, kes suutis sellega potentsiaali realiseerida oli Kubica. Robert on ka sõitja, kes autot enim arendab, ja on täiesti võimalik, et ta teeb seda teadlikult teistele pilootidele raskemini juhitavaks. Tema unistus on autos võidu sõita, mitte olla kolmas piloot ja ma ei alahindaks seda võimalust. Tema asemel käituksin täpselt samamoodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles