Lahkus korvpallitreener Allan Dorbek

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallitreener Allan Dorbek (1944-2018).
Korvpallitreener Allan Dorbek (1944-2018). Foto: Kalev Lilleorg

Eesti korvpalli tabas kurb kaotus, kui pärast võitlust raske haigusega lahkus meie seast legendaarne treener Allan Dorbek.

Koolipõlves jalgpalli ja jäähokit harrastanud Dorbek alustas treeninguid Hans-Davis Viirmaa õpilasena. 1969–72 kuulus ta Uno Piiri juhendamisel ka Eesti jalgpallikoondisesse ning tuli 1970 jalgpallis Eesti meistriks ja 1971 karikavõitjaks.

Korvpallitreeneri tööd alustas Dorbek 1980ndatel juhendades sealhulgas 1992–98 Eesti koondnaiskonda, hiljem ka noortekoondist. Esimene Eesti meistritiitel naiskondade arvestuses tuli Dorbekule 1990. aastal ja hiljem ka hooaegadel 1992–96. Viimaseks suureks võiduks jäi Dorbekul 2005. aasta kodune meistritiitel Tallinna Ehitustööriista (praegune BC Kalev/Cramo) meeskonna eesotsas.

Kalev/Cramo meenutab kodulehel treenerit nõnda: «Oma panuse Eesti korvpalli andis ta kõigele eelmainitule lisaks ka läbi selle, et kasvatas  tublideks korvpalluriteks oma kolm poega ja tütre, sealhulgas meie oma Martini…

Aastal 2005 tüüris Allan paljudele üllatuseks Eesti meistriks korvpalliklubi Ehitustööriist – kõik, kes neil maikuu päevadel finaalseeriat nägid, mäletavad tänaseni mitte ainult ülipõnevaid lahinguid mänguplatsil, vaid ka Allani emotsionaalset ja leidlikku tegutsemist, nõudlikkust nii mängumeeste kui iseenda suhtes ning teravmeelseid ja mahlakaid mängujärgseid kommentaare. Täname Sind, Allan, nüüd ja igavesti selle kevade ja selle tiitli eest!»

Tänaõhtune BC Kalev/Cramo ja TTÜ mäng Eesti meistriliigas algab Dorbeku mälestuseks leinaseisakuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles