Kukepoks Thamesi jõel ehk lahing sõudepaatidel maine nimel

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oxfordi ülikooli meeskond Boat Race'i eel treenimas
Oxfordi ülikooli meeskond Boat Race'i eel treenimas Foto: John Walton/PA Wire/PA Images

163 aastat on sajad tuhanded britid kogunenud ühel märtsikuu laupäeval Londonis Thamesi jõe kaldale, et elada kaasa kahe maineka ülikooli elegantsele kukepoksile sõudepaatidel. Oxfordi ja Cambridge’i vahelisel ajaloolisel kaheksapaatide sõudmisvõistlusel on ka sel laupäeval võistkondadel selg vastu seina – on üks sõit ning valikus kas võit või kaotus.

Kaks aastat tagasi Oxfordi naiskonnaga Boat Race’i võitnud eestlanna Elo Luik mäletab vastutustunnet imehästi, kuid sama magusalt on meeles ka võit. «Igal aastal saame kokku ja tähistame. Oxford Blue (just nõnda kutsutakse osalevat paatkonda- toim) staatus jääb eluks ajaks ja seda peetakse au sees nii sõudemaailmas kui mujal,» räägib Luik ning lisab, et tööintervjuudelgi pannakse just seda klauslit CV-s esimesena tähele.

Võistluse nimel antakse endast kõik. Hooajaks põhja ladumisega alustatakse tavaliselt juba septembris, hooaeg ise algab oktoobris. Kuus päeva nädalas, kaks korda päevas, kõik vaid ühe sõidu nimel, et igipõline rivaal 6,8 km pikkusel rajal alistada.  Ka tähelepanu pole väike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles