Video: Fosti jooksis MMil Eesti kõigi aegade kolmanda tulemuse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti.
Roman Fosti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Roman Fosti jooksis Valencias toimunud poolmaratoni MMil isikliku rekordiga 1:03.45 Eesti kõigi aegade kolmanda tulemuse. Fosti sai MMil 69. koha

Fosti eelmine tippmark oli 1:04.42, mis pärines 2015. aastast. Värske rekordiga jäävad tabelis Fostist ettepoole vaid Pavel Loskutov 1:03.00-ga ja Tiidrek Nurme 1:03.13-ga.

«Ilmastik oli keeruline, aga eks kõigil olid võrdsed võimalused,» kommenteeris Fosti oma jooksu. Nüüd jätkab äsja Keeniast treeninglaagrist naasnud Fosti ettevalmistust suviseks hooajaks, mille peaeesmärk on Berliini Euroopa meistrivõistlused.

Kolmanda MM-tiitli võitis Keenia jooksja Geoffrey Kamworor (1:00.02), kes edestas 20 sekundiga Bahreini jooksjat Abraham Naibei Cherobeni. Pronks läks eritrealasele Aron Kiflele, kes jooksis isikliku rekordi 1:00.31. 

Naiste seas püstitas etiooplanna Netsanet Gudeta Kebede ajaga 1:06.11 mitteametliku maailmarekordi. Varasem maailmarekord püsis 11 aastat Lornah Kiplagati nimel (1:06.25).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles