Austraalia GP õppetunnid: Hamiltoni ülim kiirus ei garanteeri esikohta

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvaauto mängis Austraalia GP võidu kätte Sebastian Vettelile.
Turvaauto mängis Austraalia GP võidu kätte Sebastian Vettelile. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

F1 hooaeg algas Austraalia GPga, mille esikoht kuulus Sebastian Vettelile Lewis Hamiltoni ja Kimi Räikköneni ees. Kuigi sõit oli sündmustevaene, said siiski selgeks mitmed tähtsad detailid ees ootava vormeliaasta kohta.

Hamilton ja Mercedes on jätkuvalt kiireimad

Laupäevane kvalifikatsioonisõidu viimane voor näitas, et F1-sari on taas erakordselt konkurentsitihe, kui pärast esimesi kiireid ringe mahtusid kolm kiiremat pilooti vähem kui sekundikümnendiku sisse. Ja siis otsustas Hamilton, et demonstreerib tegelikke jõujooni ja purustas teisel ringil kõik konkurendid 0,6 sekundiga. Jah, tegu oli ilmselt perfektseima sooritusega, mida oli võimalik Albert Parki ringrajal teha, ja tegelikkuses ei lahuta Mercedese liidrit konkurentidest päris nii palju, kuid vaatamata teiste tiimide arengule pole keegi suutnud Saksa meeskonda päris kinni püüda. Sellest andis Hamilton märku ka võidusõidus, kui pidi pärast väikest sõiduviga Vetteli uuesti kinni püüdma ja sõitis järsku ringi peale sakslasest 0,7 sekundit kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles