Soome triumf! MK-sarja võitja otsustas viimane lasketiir

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Kaisa Mäkäräinen
Printsess Kaisa Mäkäräinen Foto: Sergei Grits/AP

Laskesuusatamise naiste MK-sarja võitis soomlanna Kaisa Mäkäräinen, kes sai Tjumeni MK-etapil kuuenda koha. Ühisstardist sõidu võitis valgevenelanna Darja Domratševa. 

Enne viimast osavõistlust, 12,5 km ühisstardist sõitu edestas Mäkäräinen Kuzminad viie punktiga ning madinat oli nende kahe vahel viimase lasketiiruni.

Mõlemad tegid esimeses tiirus ühe möödalasu, kuid teise läbisid puhtalt. Kolmandas tiirus eksis Kuzmina ühel lasul, Mäkäräinen kahel ning kahe naise vahe oli tiirust lahkudes 26,8 sekundit. Soomlanna pani aga kiirema käigu sisse ning jõudis viimasesse lasketiiru 19-sekundilise kaotusega. Kuzmina aga eksis, Mäkäräinen lasi puhtalt ning tiirust lahkuti koos.

Viimane ring oli aga soomlanna pärusmaa: Kuzmina väsis viimasel tõusul ning kuuenda koha saanud Mäkäräinen edestas 11. koha saanud Kuzminad 19 sekundiga. 

See tähendas aga seda, et Mäkäräinen edestas üldarvestuses Kuzminad kolme punktiga - soomlanna kogus 822 punkti, Slovakkiat esindav venelanna 819 punkti. Kuzmina sai siiski ka väikest lohutust - ta võitis sprindi ja jälitussõidu väikesed kristallgloobused. Mäkäräinenile oli see kolmas MK-sarja üldvõit.

Võistluse võitnud Domratševa sai MK-sarja üldarvestuses 804 punktiga kolmanda koha. 

Naiste laskesuusatamise MK-sarja üldjärjestus:

1. Kaisa Mäkäräinen (Soome) 822

2. Anastassija Kuzmina (Slovakkia) 819

3. Darja Domratševa (Valgevene) 804

4. Laura Dahlmeier (Saksamaa) 730

5. Dorothea Wierer (Itaalia) 681

6. Lisa Vittozzi (Itaalia) 588

..83. Johanna Talihärm 12

..98. Meril Beilmann 1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles