Mida arvab aasta sportlase valimisel rahva toetuseta jäänud Novosjolov asjast ise? (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi aasta parima meessportlase Kristjanit Nikolai Novosjolov ei saanud, teenis ta riikliku spordipreemia
Kuigi aasta parima meessportlase Kristjanit Nikolai Novosjolov ei saanud, teenis ta riikliku spordipreemia Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti aasta sportlase valimisel tekitas palju poleemikat aasta meessportlase väljaselgitamine. Nii spordiajakirjanike kui ka spordialaliitude hääletusel esikoha teeninud Nikolai Novosjolov jäi rahvahääletusel esiviisikust sootuks välja ning minetas nõnda esikoha ja võitis hoopis rallisõitja Ott Tänak. Novosjolov oli asjade taolisest käigust mõistagi pettunud, kuid rääkis nüüd Lux Expressi ajakirjas Suund, et tagantjärgi tarkusel pole enam mõtet.

«See on koht, kus kahjuks või õnneks ei saa ma enam midagi teha. Minu töö on võistlemine ja kui ma teen oma tööd hästi, siis tulevad ka kõrged kohad.

Eelmise hooaja kohta saan öelda, et sain oma ülesandega hästi hakkama, aga tuleb aru saada sellest, et inimesed harjuvad heade tulemustega ning kui oled korra näiteks MMil kulla võitnud ja järgmisel aastal tuled hõbedale, siis ajakirjanike arvates on see juba taandareng,» sõnas Novosjolov.

Ühtlasi kinnitas ta, et kavatseb tippspordis kaasa teha ka Tokyo olümpiatsükli. Tokyo olümpial on vanameister juba 40-aastane. Mis teda jätkama meelitas?

«Üle-eelmisel aastal läksin Rio olümpiamängudele sellise mõttega, et see on mu viimane võistlus, kus ma tahan karjäärile ilusa punkti panna. Mitte keegi sellest ei teadnud, isegi mitte kodus. No ja siis olid olümpiamängud läbi ning sain sellise koha, nagu sain (Novosjolov oli Rios kaheksas – toim.). Tulemus kripeldas raskelt. Ei olnud päris see, mille järele olin läinud.

Kui ma jõudsin hotelli, hakkasin vaatama, kes ja mida mulle kirjutanud on. Mu sponsor oli mulle saatnud e-kirja. Olin peale võistlusi intervjuus öelnud, et mu lapsepõlveunistus jäi täitmata, ja selles kirjas mu sponsor Heiti Hääl kirjutas: «Kuule, ma tahaksin väga aidata, et see lapsepõlveunistus täituks. Ma ei suru peale, aga kui sa otsustad, et sa jätkad järgmise olümpiatsükli, siis oleme firmaga sul kõrval ja toetame.»

Novosjolov tunnistas, et võttis mõtlemisaega, ent jõudis otsusele: «Ühel kirjal oli minu karjääris kandev roll, sest oma peas olin võistlemise lõpetanud.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles