100 sammu kuulsuseni – Tehvandil on see lihtne!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tehvandi Spordikeskuse lähedal ootab avastamist mitmeid põnevaid kohti. Neid tutvustas tähemaltTehvandi Spordikeskuse SA juhatuse liige Jaak Mae.

Väga hea ülevaate spordikeskust ümbritsevast kaunist loodusest ja lähedal asuvatest kohtadest saab Tehvandi suure suusahüppemäe vaateplatvormilt.

Kes tahab end proovile panna, võib treppidest üles ronida. Mõistagi saab pilvede alla ka kaasaegse liftiga, sest tegemist on ikkagi väga kõrge torniga, mis andis kogu Otepääle talvepealinnale omase silueti.

Mäesuusa- ja lumelauahuvilised teavad kindlasti, et Tehvandi lähedal asub 73 meetri kõrgune Väike-Munamäe suusakeskus.

Samas võib nii mõndagi üllatada fakt, et Väike-Munamägi ehk Munakas on Eesti vanim mäesuusamägi, mille ajalugu algas juba sõjajärgsel 1947. aastal.

Munakas on aastatega arenenud väga mugavaks suusakeskuseks. Sinna võib sõita isegi pärastlõunal. Suusanõlvad on avatud viiel päeval nädalas kuni kella kaheksani õhtul, reede õhtuti aga suisa kella üheteistkümneni.  

Ainulaadseid elamusi leiab ka siitsamast Tehvandilt. Igaüks saab veeta tunni kuulsuses ja kullasäras, kui seab sammud Talispordimuuseumisse.

See on ainus koht Eestis, kus võib oma silmaga vaadata kõiki medaleid ja auhindu, mida Eesti talispordikuulsused on olümpiamängudelt ja teistelt suurvõistlustelt võitnud.

Talispordimuuseumi interaktiivne väljapanek lubab külastajal nii mõndagi ka ise proovida. Näiteks saab testida oma võimeid Tehvandi tõusust üles rühkides, kaasa elada lume sünnile ja tutvuda suuskade määrimise saladustega.

Kui aga on mõttes teha ilus jalutuskäik spordikeskusest Otepääle, siis tasub ära käia ka Eesti lipu muuseumis ning saada teada nii mõndagi huvitavat sinimustvalge lipu sünni kohta. Meie rahvuslipu ajalugu ulatub juba 1884. aastasse, kui see Otepääl esimest korda sisse pühitseti.    

Tehvandi on kindlasti koht, mida tasub talvel avastama tulla kas kogu perega või koos sõpradega. Pikk ja huvitav talvepuhkus on Eesti parimas talvespordikeskuses tagatud!

Copy
Tagasi üles