Fotod: Saskia Alusalu ja Ants Antsoni uisud pandi kõrvuti väljanäitusele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas avati Eesti taliolümpialaste ajaloost kõnelev näitus, kus teiste eksponaatide seas saab võrrelda kiiruisutajate Saskia Alusalu ja Ants Antsoni uiske, mille valmistamise vahele jääb enam kui 50 aastat.

Olümpia hotellis asuvas OlyBeti spordibaaris avatud väljapanekul näeb teiste põnevate eksponaatide seas Pyeongchang taliolümpiamängudel Eesti edukamaks sportlaseks tõusnud Saskia Alusalu uiske. Lisaks on väljas uisud, millega Ants Antson teenis 1964. aastal teenis esimese eestlasena taliolümpiamängudel kuldmedali.

Suusatajate tegude esitlemiseks on kogudest näitusele välja toodud haruldane osavõtjadiplom 1952. aasta Oslo taliolümpiamängudest, mis kuulus Juku-Johannes Pentile.

Allar Levandi üliemotsionaalset võistlusest 1988. aasta Calgary olümpiamängudest on näitusel tema tollane rinnanumber. Kõrvale ei ole jäetud spordi kajastamist ja välja on pandud legendaarsele spordiajakirjaniku Toomas Uba kaelakaardid taliolümpiamängudelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles