Postimees Armeenias. Reim: Vassiljevi paigutamine platsile ei ole probleem, vaid võimalus

Kristjan Jaak Kangur, Jerevan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim. Foto: COSTAS BALTAS/REUTERS/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim sõnas, et ootab homsest mängust Gruusiaga vähemalt sama rasket heitlust nagu laupäeval Armeenia vastu. Samal ajal, kui Eesti ja Armeenia tegid 0:0 viigi, alistasid grusiinid koguni 4:0 Leedu, kusjuures kõik väravad löödi juba avapoolajal.

«Leedu oli kindlasti kehv, aga Gruusial õnnestus ka palju. Oli näha, et kodus on nad palliga mängus hästi enesekindlad, see on nende tugevus. Armeeniaga väga sarnane meeskond: kui lasta mängida, siis nad on head,» sõnas Reim.

Kui Armeenia vastu mindi tugevaima võimaliku algkoosseisuga, siis homme tahab Reim anda võimaluse teistelegi. «Täpselt koosseisu pole veel paika pannud, aga arvan, et viis-kuus vahetust tuleb algkoosseisus ikka. Esiteks et anda võimalus teistele mängijatele, aga natuke sõltub ka sellest, mis stiilis mängima läheme. Teatud mängijad saavad kindlasti puhkust või väiksemat koormust. Meil on vaja saada pilti võimalikult paljudest mängijatest.»

Üheks alustajaks on ilmselt Artur Pikk, kes sekkus Armeenia vastu mängu poolajal, asendades Ken Kallastet. «Ken sai mitu korda sama põlve pihta löögi ja see hakkas teda natuke segama. Arvatavasti laseme tal rahulikult olla, et ta jõuaks klubi juurde tervena. Meil ei ole eesmärk teda siin ribadeks tõmmata, eriti kuna meil on olemas nii Pikk kui ka Kruglov,» selgitas Reim.

Konstantin Vassiljevile pole Reim platsil viimastes mängudes õiget kohta leidnud, kuid tema sõnutsi on see pigem seotud Vassiljevi hetkevormiga. «Kindlasti peame tähtsaid mänge mängima eelkõige selle pealt, kes on parajasti vormis. Ma ei ütleks, et see on probleem: see on üks võimalus. Kui Kostja on heas hoos, tuleb leida tema tugevus väljakul üles ja panna ta positsiooni, kus tal oleks ruumi, kuhu sööta. Muidugi oleme kombineerinud ka 5-3-2 asetust, silmas pidades natuke teda, aga mitte ainult. Kahe ründajaga on võimalik ees väga erinevat tüüpi mängijaid hoida. Kostja võib mängida ka 5-4-1 pealt kas tipus või keskpoolkaitses, sõltuvalt ülesannetest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles