24-aastane Norra laskesuusataja lõpetas sportlaskarjääri (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilde Fenne.
Hilde Fenne. Foto: FREDRIK VARFJELL/imago/Bildbyran

Laskesuusatamise MK-sarja hooaja viimasel etapil Venemaal Tjumenis olid naiste ühisstardist sõidus norralannade põskedele maalitud süda ja tekst «Hilde».

Seda lihtsal põhjusel: endise Norra laskesuusataja Gisle Fenne 24-aastane tütar Hilde Fenne tegi tipptasemel karjääri viimase võistluse.

Hilde sõnas pärast võistlust, et tal puudub motivatsioon karjääri jätkamiseks. Koondisekaaslaste südamlikku žesti ei osanud Fenne ette näha. «Ma olin natukene üllatunud, kui teised tüdrukud staadionile tulid,» rääkis emotsionaalne norralanna kohalikule meediale.

Pühapäeval norralannadest parima koha saanud ehk seitsmendana lõpetanud Tiril Eckhoff heitles pärast võistlust pisaratega. «See on kurb, Hilde on suurepärane tüdruk. Ma mõistan, et ta tahab midagi muud teha,» rääkis Eckhoff.

Fenne karjääri parimaks saavutuseks jäi viie aasta tagune kuldmedal Nove Mesto maailmameistrivõistlustelt, kui ta sõitis 4x6 km teatesõidus Norra naiskonna esimest vahetust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles