Soomlased teenisid viimase seitsme aasta suurima võidu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jalgpallikoondise mängijad.
Soome jalgpallikoondise mängijad. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Soome jalgpallikoondis alistas maavõistlusmängus Malta 5:0.

Soomlased haarasid Türgis peetud mängus juhtohjad 13. minutil, kui sihile jõudis Teemu Pukki. Kümme minutit hiljem suurendas eduseisu Kalle Taimi ning 27. minutil sahistas teistkordselt võrku Pukki. Soome kolmeväravalises eduseisus mindi ka poolajapausile. Teise poolaja lõpus tegid skoori Fredrik Jensen ja vahetusest sekkunud Pyry Soiri.

Viimasest üheksast mängust viis võitu ja neli viiki saanud Soome teenis viimati vähemalt viieväravalise võidu 2010. aasta novembris, kui EM-valikmängus alistati koduväljakul kääbusriik San Marino koguni 8:0. Tookord hiilgas kübaratrikiga Mikael Forssell, võrku sahistas ka Soome legend Jari Litmanen.

Soome koondis kuulub Rahvuste liigas samasse alagruppi Eestiga. Naabrite vahelised mängud toimuvad 11. septembril Soomes ja 12. oktoobril Eestis. Põhjamaa koondiste kõrval mängivad samas grupis ka Ungari ja Kreeka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles