Venemaa häkkerid asusid uuele rünnakule

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anthony Devlin/PA Wire/PA Images

Suurbritannia antidopinguagentuur langes nädalavahetusel häkkerite rünnaku alla, kuid kurjategijatel ei õnnestunud sel korral andebaasist midagi kätte saada.

Suurbritannia antidopinguagentuuri valduses on tuhandete sportlaste dopingutestide tulemused ning meditsiinilised andmed, teiste seas Premier League’i mängijate ja olümpiasportlaste omad.

Varasemalt on dopinguagentuuride valduses olevat infot varastanud Venemaa häkkerirühmitus Fancy Bears, kes alustas varastatud andmete lekitamist 2016. aastal, keskendudes eelkõige nende sportlaste andmetele, kes kasutasid dopinguaineid meditsiinilise eriloa alusel. Inglismaa meedia kirjutab, et tõenäoliselt on sellelgi korral asja taga Fancy Bears.

«Oleme teinud vajalikud sammud, et juhtumis selgusele jõuda. Ükski tähtsatest üksustest kannatada ei saanud,» kinnitas Suurbritannia antidopinguagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles