Jalgratta MMil ootab sõitjaid ees karm üllatus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali Foto: EIBNER/EXPA/Jakob Gruber/imago/Eibner Europa

Maanteejalgratta maailmameistrivõistlused peetakse sel aastal Innsbruckis. Kui paberi peal tundub grupisõidu MM-rada raske, siis päris elus on rada veelgi raskem, ütles Bahrain-Merida rattur Vincenzo Nibali.

Nibali oli koos oma meeskonnakaaslastega eelmisel nädalal Innsbruckis ning sõitis MM-raja läbi. «Viimane tõus tundus nagu tegu oleks mäestikuratta kestvussõiduga, see oli nii raske,» sõnas Nibali.

«Sellest tuleb väga raske võistlus. Seda nii jõuvarude jaotamise, aga ka tehniliste valikute osas. Paberil tundus rada raske, kuid see läbi sõita oli hoopis midagi muud. Olen kindel, et paljud ratturid on sama üllatunud kui mina,» sõnas Nibali.

Järgnevate kuude jooksul on plaanis mitmel ratturil Innsbrucki MM-rada läbi sõita ning teha seejärel otsus MMil osalemise suhtes. Viimased kolm grupisõidu MM-tiitlit on võitnud Peter Sagan, kuid tänavune raske rada ei pruugi sprinterile sobida.

Itaallaste mänedžer Davide Cassani usub, et Nibalil on raja iseloomu arvestades MM-tiitlile üsna head võimalused. «Rada avaldas nii mulle kui poistele muljet. Seal on 8 km pikkune tõus, mida tuleb võtta seitse korda. Lisaks on raja lõpus sein, mille tõusuprotsent on kõige järsemas kohas 28. See ütleb selle raja kohta kõik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles