Järelvaadatav: 16-aastane koolipoiss säras ja Selver alistas seeria avamängus Rakvere

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tehti Eesti võrkpalli meistrivõistlustel algust veerandfinaalidega, kui Tallinna Selver alistas koduväljakul Rakvere 3:0 (20, 23, 17).

Kohtumise võtmehetkeks kujunes teise geimi lõpp, kui Selver 18:21 kaotusseisu 25:23 võiduks pööras.

Oliver Orav tõi võitjatele 16 punkti (+12). 16-aastane koolipoiss Timo Lõhmus, kellel varasemalt sellisel tasemel mängude kogemus puudus, lisas 15 (+10) ja Albert Hurt 11 punkti (+7). Rakverelaste resultatiivseim oli 11 punktiga (+10) Siim Ennemuist.

Tänasest kohtumistest jäid erinevate vigastuste tõttu eemale Selveri mängijad Denis Losnikov ja Taavi Nõmmistu ning rakverelane Tanel Uusküla.

Kahe võiduni peetava seeria teine kohtumine mängitakse laupäeval Rakveres. Kui vaja, siis minnakse pühapäeval uuesti vastamisi Tallinnas.

Mängu eel:

Selveri peatreener Austris Stals usub, et nende veerandfinaalpaar on üsna võrdne. «Kaks sarnasel tasemel meeskonda, seetõttu ennustan suurt võitlust. Võidu võtmeks saab olema agressiivne serv ja vastuvõtu kvaliteet. Meie jaoks on oluline, kuidas suudame hakkama saada Rakvere liidritega Siim Ennemuisti ja Tanel Uuskülaga. Lisaks on meil mõnede mängijate vigastustega probleeme. Seega saavad mõned nooremad võimaluse end näidata,» kommenteeris Stals. Selveri suurim murekoht on kapten Taavi Nõmmistu trauma. Diagonaalründaja vigastas viimases põhiturniiri kohtumises hüppeliigest.

Rakvere peatreener Andres Toode peab samuti hakkama saama üsna räsitud meeskonnaga, sest nädalavahetusel peetud Balti liiga finaalturniiril mängis läbi põlvevalu Tanel Uusküla ja Siim Ennemuist väänas hüppeliigest. «Mängud tulevad väga rasked. Meil on väike väsimus ja vigastused, Selveril aga võimalus midagi saavutada. Edasi pääseda on mõlema võistkonna jaoks elu küsimus,» sõnas Toode.

Seeria teine kohtumine peetakse laupäeval Rakveres ja kolmas vajadusel pühapäeval Tallinnas. Poolfinaalis ootab paari võitjat kohtumine Saaremaa meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles