Pallivõluri Ronaldinho kirjutatud jalgpalliajalugu oleks äärepealt olnud teistsugune

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronaldinho
Ronaldinho Foto: PAU BARRENA/AFP

Brasiilia jalgpallilegend Ronaldinho avaldas, et oli 2003. aastal ülimalt lähedal liitumaks Manchester Unitediga.

Manchester Unitedi endine peatreener Alex Ferguson soovis parasjagu Paris Saint-Germainis mänginud Ronaldinhot tuua Madridi Reali lahkunud David Beckhami asemele. Peaaegu oleks see ka õnneks läinud.

«Küsimus oli 48 tunnis. Sandro Rosell ütles mulle juba ammu, et kui ta Barcelona presidendiks valitakse, tahaks ta mind enda juurde. Andsin talle jah-sõna,» selgitas Ronaldinho.

«Manchester Unitediga liitumine oli vaid detailide küsimus, kui sain Rosellilt kõne, et ta on valimisi võitmas. Kuna andsin talle oma sõna, siis polnud enam küsimust. Ütlesin inglastele, et liitun Barcaga,» jätkas pallivõlur.

«See oli õige otsus. Brasiillased on alati Barcat armastanud. Meil on seal oma ajalugu. Väljaspool jalgpalliväljakut on seal elu hoopis teistsugune kui mujal Euroopas. Olime alati kõik õnnelikud. Igatsen Barcelonat väga.»

Lisaks avaldas Ronaldinho, et oli 2011. aastal läbirääkimistes toonase Premier League’i klubi Blackburniga. «Jah, me rääkisime nendega, aga tahtsin tagasi Brasiiliasse minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles