EOK tegi Uibole 15 000-eurose erandi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsmevõistluse MM-pronks Maicel Uibo.
Seitsmevõistluse MM-pronks Maicel Uibo. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tippspordikomisjon otsustas, et Birgminghami sise-MMil seitsmevõistluses pronksmedali võitnud Maicel Uibo saab kuni augustis toimuva EMini B-kategooria toetust.

Kuna meeste seitsmevõistlus pole olümpiaala, ei kvalifitseerunud Uibo EOK reeglite järgi A-kategooria toetusele (2500 eurot palka ja 2200 eurot ettevalmistustoetust, miinus maksud, lisaks treeneri toetus 1500 eurot), mille näiteks kümnevõistluse MM-pronks endaga kaasa tooks.

Tippspordikomisjoni esimehe Tõnu Tõniste (veel kuuluvad sinna Jaan Talts, Erki Nool, Anna Levandi, Jaak Mae, Jaan Kirsipuu, Aavo Põhjala ja Jaanus Kriisk) sõnul polnud A-kategooria toetuse maksmine arutelu all, kuigi kergejõustikuliit oli neile sellekohase palve esitanud. Jõuti konsensuslikult otsusele, et Uibole makstakse viis kuud ehk kuni augustini (kaasa arvatud – toim) B-kategooria toetust (1600 eurot palka ja 1400 eurot ettevalmistustoetust, miinus maksud). Toetust hakkab saama ka tema treener Petros Kyprianou (1200 eurot).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles