UEFA tegi järjekordse suurklubidele meelepärase sammu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philippe Coutinho ei saa sel hooajal Meistrite liigas Barcelona särki kanda.
Philippe Coutinho ei saa sel hooajal Meistrite liigas Barcelona särki kanda. Foto: Ukko Images/PACIFIC PRESS/SIPA

Euroopa Jalgpalliliit UEFA andis täna teada kolmest olulisest reeglitemuudatustest, mis puudutab nende egiidi all toimuvaid võistlusi ehk peasjalikult Meistrite ja Euroopa liigat ning Euroopa meistrivõistlusi.

Esimene muudatus jõudis jalgpalliavalikkuse ette tegelikult juba Rio de Janeiro olümpiamängudel ja on tänavu kasutusel näiteks Inglismaa karikasarjas. Juhul, kui mäng läheb lisaajale, saavad võistkonnad seal õiguse üheks täiendavaks vahetuseks ehk võimalike vangerduste arv tõuseb neljani.

Teinegi uuendus on seotud vahetustega. Meistrite ja Euroopa liiga finaalides ning lisaks ka suvel Tallinnas toimuval Superkarikamatšil võivad tiimid üles anda kokku 12 varumeest senise seitsme asemel.

Viimane reeglitemuudatus on aga kõige vastuolulisem. Kõige lihtsam näide sellest on Philippe Coutinho praegune olukord – kuna brasiillane esindas Meistrite liiga alagrupiturniiril Liverpooli klubi, ei saa ta play-offis enam Barcelona eest mängida. Uute reeglite järgi sellised piirangud kaovad – jaanuarikuises üleminekuajas klubi vahetavad vutimehed võivad uue klubi eest väljakule tulla ka siis, kui nad oma eelmise meeskonna eest juba alagrupiturniiril mängisid.

Sisuliselt on tegu suurepärase uudisega Euroopa vutihiidudele, kes saavad edaspidi silma peale panna turniiri varajase faasi tähtedele ja siis nad kohe enda manu meelitada ja platsile pista. Väiksematele tiimidel on mõistagi raskem oma mängijaid kasvõi hooaja lõpuni eurosarjameelitusega kinni hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles