Šmiguni kange konkurent ja kriitik lõpetas karjääri (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk.
Justyna Kowalczyk. Foto: SCANPIX

35-aastane Poola murdmaasuusataja Justyna Kowalczyk teatas oma pika ja särava karjääri lõpetamisest.

MK-sarja tasemel hakkas Kowalczyk võistlema 2001. aastal, jõudes pika karjääri jooksul 50 MK-etapi võiduni. Ta krooniti neljal korral MK-sarja üldvõitjaks (2008/09, 2009/10, 2010/11, 2012/13), poodiumile kerkis ta kokku 104 korral.

Ka tiitlivõistlustelt on poolataril ette näidata muljetavaldav medalisaak. Olümpiavõitjaks krooniti ta Vancouveri 30 km ja Sotši 10 km klassikasõidus. Lisaks võitis ta Vancouverist veel sprindi hõbe- ning 15 km jälitussõidu pronksmedali. Torino olümpialt on tal samuti üks pronksmedal, mille ta teenis 30 km vabatehnikasõidus.

Kowalczyk oli üks nendest suusatajatest, kes kritiseeris teravalt kõike dopinguga seotut, sealhulgas ka Kristina Šmigun-Vähi juhtumit. Samas tuleb märkida, et karjääri jooksul pidi ka Kowalczyk ise dopingukaristust kandma. Seda 2005. aastal, mil teda karistati deksametasooni tarvitamise eest kaheaastase võistluskeeluga. Spordikohus vähendas hiljem karistust aasta võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles