Mart Soidro: Anatoli Krikuni peale mõeldes

Mart Soidro
, literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallur Anatoli Krikun.
Korvpallur Anatoli Krikun. Foto: Vello Marandi/PM/Scanpix Baltics

Nädal tagasi, 24. märtsil sai 70-aastaseks korvpallilegend Anatoli Krikun.  Avad laupäeva hommikul ajalehed ega usu oma silmi: kuldse Kalevi number nelja kohta pole lehtedes ridagi! Kuulad Vikerraadio eakate õnnesooviminuteid, vaatad õhtust «Aktuaalse kaamera» spordisaadet, aga sealtki ei kosta Kriksi kohta kippu ega kõppu. Korvpalliajakirja Basketball märtsinumbri kaanepoisiks on Rapla raudvara ja rahvuskoondise kandidaat Indrek Kajupank – Krikunist 40 aastat noorem ja hetkel veel mitte nii teenekas mees.

«Kui suuruke on lõpuks sportlik kuulsus, ta on vaid sillerdav seebimull, mis vilksti õhku tõuseb ja sealsamas lõhkeb. Sportlase tippaeg on lühike, aga pärast seda ei meenutada teda keegi. Või kui, siis kitsas fanaatikute ring,» ütles juubilar intervjuus Reet Kudule. See ei ole värske intervjuu, ilmus ajalehes Edasi juba 8. juulil 1972. Kriks oli siis veel verisulis nooruk, kõigest 24-aastane, aga võis sellist «vanamehejuttu» ajada küll. Näiteks Jaak Joala oli 19-aastane, kui laulis juba telefilmis «Kuulsuse ahelaid».

Pool sajandit tagasi oli kõik teistmoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles