Foto: Ayrton Senna ajaloolisest saavutusest möödub täna 25 aastat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayrton Senna 1993. aasta Brasiilia GP võitu tähistamas. Taamal kolmanda koha saanud Michael Schumacher.
Ayrton Senna 1993. aasta Brasiilia GP võitu tähistamas. Taamal kolmanda koha saanud Michael Schumacher. Foto: JULIO PEREIRA/AFP/SCANPIX

Vormelimaailma mõtted lähevad ikka ja jälle liiga vara meie seast lahkunud Ayrton Sennale. Legendaarne F1-piloot saavutas oma karjääri jooksul lihtsalt nii palju, et kalender on täis tema erinevate vägitegude juubeleid. Täpselt 25 aastat tagasi nägid brasiillased viimast korda oma ebajumalat kodusel GP-l poodiumile tõusmas.

Vaid kolm F1-tiimi on oma ajaloo jooksul võitnud kolmekohalise arvu GP-etappe. Esikohal on Ferrari 230 võiduga, järgnevad McLaren (182) ja Williams (114). McLaren kergitas oma saldo kolmekohaliseks 1993. aasta Brasiilia GPga, kus poodiumi kõrgeimale astmele kerkis Senna.

Tegu oli Senna viimase triumfiga kodupubliku ees. Brasiilia GP oli küll 1994. aasta hooaja avavõistluseks, kuid esikohalt startinud Senna lubas seal boksipeatustega endast mööda Michael Schumacheri ning ei suutnud sakslasest enam uuesti ette pääseda. Esikoha jahtimisel tehtud sõiduviga tähendas hoopis katkestamist. Hooaja kolmas etapp Imolas jäi teatavasti brasiillase elu viimaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles