Läti olümpialegend teatas ootamatult karjääri jätkamisest

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Martins Dukurs pärast Pyeongchangis medalita jäämist.
Pettunud Martins Dukurs pärast Pyeongchangis medalita jäämist. Foto: Tairo Lutter

«Olen juba 20 aastat siin olnud. Ma ei tea veel, mis teen. See on raske ja tähtis otsus, mis ei sõltu ainult minust – skeleton on tiimisport. Aga täna ütlen, et pigem mulle aitab sellest,» sõnas Pyeongchangi olümpiamängudel Postimehele Läti spordilegend, neljanda koha saanud Martins Dukurs. Nüüd on seis aga vastupidine: skeletonisõitja jätkab karjääri Pekingi olümpiamängudeni, kirjutab Diena.

Laupäeval 34. sünnipäeva tähistav Dukurs on viiekordne maailma- ja üheksakordne Euroopa meister. Olümpiakulda pole tal aga ette näidata – vaid hõbedad Vancouveri ja Sotši mängudelt. Pyeongchangis jäi lisa kõige napimalt tulemata, kui viimasesse sõitu kadunud kaks sekundikümnendikku kukutasid lätlase teiselt kohalt neljandaks. Vend Tomass Dukurs lõpetas peaaegu pool sekundit hiljem viiendana.

Kõik ootasid, et sellega on mehe liuglemised ka liueldud. Ka Rahvusvaheline Kelgutamis- ja Skeletoniliit oli juba jaanuaris õnnitlenud teda eduka karjääri lõppemise puhul. Nüüd on Dukurs leidnud aga motivatsiooni jätkamiseks.

«Valmistusin selleks võistluseks (Pyeongchangi olümpiamängudeks - toim) neli aastat ja need ei olnud sõidud, millega ma tahtsin oma karjääri lõpetada,» selgitas Dukurs Läti meedias oma otsust.

«Kui aus olla, on mul vaid üks siht. Ma olen valmis selle nimel palju panustama,» lisas ta. «See siht on olümpiamängud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles