Kaks seinast seina hooaega: Björndalen negatiivse tabeli esikohal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen.
Ole Einar Björndalen. Foto: Sharifulin Valery/ITAR-TASS

Norra laskesuusataja Ole Einar Björndalen teenis äsja lõppenud MK-sarja hooajal vaid 120 punkti ning saavutas üldarvestuses 43. koha.

44-aastase laskesuusalegendi, kes ei mahtunud Norra olümpiakoondisse, punktisaak jäi eelmise hooajaga võrreldes märkimisväärselt lahjemaks - mullu teenis norralane 511 punkti rohkem. Björndalen paikneb selle negatiivse näitajaga edetabeli tipus. Talle järgnevad ameeriklane Lowell Bailey ja prantslane Jean Guillaume Beatrix, kes jäid miinusesse vastavalt 469 ja 466 punktiga.

Tänavuse hooaja üle saab rõõmu tunda Sloveenia laskesuusataja Jakov Fak, kes teenis eelmise hooajaga võrreldes suisa 602 punkti rohkem. Seda lihtsalt põhjusel. Nimelt jättis kogenud Fak mulluse hooaja vahele. Kui tema kõrvale jätta, siis 372 punktiga jäi plussi norralane Tarjei Bö, 367ga prantslane Antonin Guigonnat.

Tasub märkida, et eelmisel hooajal olid punktid mängus 26 etapil. Sel hooajal piirduti «vaid» 22 sõiduga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles