Volvo Ocean Race’il osalejad võtavad mõõtu keeruliste ilmastikuoludega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MICHAEL BRADLEY/AFP

Volvo Ocean Race’i nimeline ümbermaailmaregatt paneb proovile isegi kõige osavamad purjetajad.

Volvo Ocean Race koosneb üheteistkümnest etapist kokku üle 45000 meremiiliga, kuid seitsmendal osavõistlusel vaevlevad meeskonnad erinevate probleemide küüsis. Ilmastikuolud Lõuna-Jäämeres on äärmiselt ohtlikud. 

Kui esmaspäeval kukkus üle parda ja hukkus SHK/Scallywagi meeskonnaliige John Fisher, siis võidusõidu on praeguse seisuga pooleli jätnud Mapfre meeskond. Nende jaht sai 2000 meremiili enne finišit kahjustada, kuid ilmselt suudavad nad selle «õigeks ajaks» korda remontida. See tähendab aga Mapfrele sellegipoolest märkimisväärset ajakaotust.

Võistlust juhib kindlalt Team Brunel. «Lõpuks oleme Cape Horni ümber. Kõik teavad, et see polnud lihtne teekond, sest olud olid väga tuulised,» sõnas Bruneli liige Bouwe Bekking. «See on nagu vaimne verstapost, aga regati finiš on sõna otseses mõttes sammu võrra lähemal,» lisas Bekking.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles