Galerii ja videod: Euroopa suurim maadlusturniir sai vägeva avalöögi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellel nädalavahetusel Saku Suurhallis peetav Tallinn Open – Kristjan Palusalu noorte maadlusvõistlus sai avalöögi noorte ja kadettide Lõuna-Aafrika Vabariigi ning Soome-Eesti maavõistlustega. Lõuna-Aafrika vs Eesti maavõistluse näol oli tegemist ajaloolise hetkega – nimetatud riigid said maadlusringis kokku esimest korda.

Lõuna-Aafrika – Eesti vahelise sõpruskohtumise võitsid seisuga 7-4 külalised. Eestlastest said matšivõidu Max Hristjuk (38kg), Nikolai Tarassov (44kg), Aimar Alksnis (46 kg) ja Artur Jeremejev (50kg).

Lõuna-Aafrika koondisest näitas väga tugevat taset Mika Lehmkuhl, kes võitis kaalukategoorias 60kg vastast skooriga 10:0. Intervjuus rääkis noormees, et tänane matš oli tema jaoks hea ja ta usub, et see on heaks alguseks eesootavale nädalavahetusele.

Artur Jeremejev

Soome-Eesti maavõistluses jäi tulemus viiki, mil sõpruskohtumine loeti lõppenuks seisuga 5:5. Eestlastest said matšivõidud Sander Tagu (45kg), Markus Julius Holmberg (60kg) ja Raoul Aho Leitham (80kg). Loovutusvõidu tulemusel tõid Eestile kaks punkti Richard Karelson (92kg) ja Gregor Naatan Soone (110 kg).

Leitham on homseks võistluseks seadnud kõrged sihid, nimelt soovib noormees üle lüüa eelmisel aastal Tallinn Open võistlusel teenitud kolmanda koha.

Tallinn Open 2018 ajakava:

Reede, 30. märts

18.00 LAV-EST maavõistlus (vabamaadlus)

19.30 FIN-EST maavõistlus (kreeka-rooma)

Laupäev, 31. märts

9.00 – avatseremoonia

9.30 – 20.00 kreeka-rooma maadlus

Pühapäev, 1. aprill

Kell 9.00 – 18.00 naiste- ja vabamaadlus

Ühtekokku astub kreeka-rooma, vaba- ja naistemaadluses mattidele 2100 last ja noort, kelle seas on tulevikutähti nii Eestist kui ka mujalt maailmast.

Eestlastest on võistlustules Maarja Plaser ja Viktoria Vesso, kes mõlemad saavutasid 2017. aastal Euroopa meistrivõistlustel vastavalt õpilaste ja kadettide vanuseklassides hõbemedalid.

Noormeestest on võistlustules Hans Uku Leitham (2016. EM kadettide pronks) ja Edvin Kin (kadettide MM-i 8. koht). Samuti tasub silma peal hoida Richard Karelsonil, kes on juba taset näidanud välisvõistlustel ning toonud koju mineva aasta Tallinn Open esikoha. Viimast aastat võistleb juunioride vanuseklassis tiitlivõitu jahtiv Deniss Bolunov, kes on täiskasvanute vanuseklassi kolmekordne Eesti meister ning 2014. aasta Euroopa kadettide viies mees.

Välismaadlejatest on väga kõrget taset oodata nii Venemaalt, Valgevenest kui ka USA-st, kust võistlema tulevad oma vanuseklasside absoluutsed tipud. Nii näiteks saab naistemaadluses kaasa elada Euroopa meistrivõistluste kuldmedalistile ja 2016. aasta kadettide Euroopa meistrile venelanna Daria Gerašimovale ning 2017. aasta õpilaste Euroopa meistrile Anastasia Kozlovale.

Samuti võistleb valgevenelane Nikita Muraško, kellel on ette näidata oma kaalukategoorias 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste hõbe õpilaste vanuseklassis. USA noormeestest on taset näitamas USA ja Lõuna ning Põhja-Ameerika 2017. aasta kadettide meister Hunter Lewis. Tallinn Open tiitlit tuleb kaitsma Lewise kaasmaalane Grayson Clark, kes eelmisel aastal krooniti oma vanuseklassi võitjaks kreeka-rooma maadluses.

Erikülalistena on Tallinn Open võistlustel kohal ja abis 2008. aasta olümpiahõbe Venemaalt Alena Kartašova ja tuntud USA kreeka-rooma maadluse koondise peatreener Matt Lindland, kellel on ette näidata olümpiahõbe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles