Video: 36-aastane raamatupidaja debüteeris imelise mänguga NHLis

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scott Foster (90)
Scott Foster (90) Foto: Dennis Wierzbicki/USA Today Sports

Jäähokiliigas NHL rullus möödunud ööl lahti erakordne tuhkatriinulugu, kui 36-aastane raamatupidaja Scott Foster debüteeris maailma tugevaimas hokiliigas. «Paar tundi tagasi istusin arvuti taga, nüüd seisan teie ees NHLi mängijana,» ütles Foster pärast debüüti.

Foster kuulub Blackhawksi amatöörväravavahtide gruppi, kes peavad vajadusel olema valmis ka esindusmeeskonda aitama. Eile just selline haruldane olukord tekkiski.

Nimelt sai meeskonna esiväravavaht Anton Forsberg soojendusel vigastada ning see tähendas, et meeskonnal oli vaja kedagi varuväravavahiks. Kui Chicago Blackhawksi ja Winnipeg Jetsi kohtumist jäi mängida veel 14 minutit, sai ka Blackhawksi varuväravavaht Collin Delia vigastada.

See tähendas, et viimati võistlusmängus 2005. aastal Lääne-Michigani ülikooli eest jääl käinud Fosteril avanes harukordne võimalus.

«Võimalus on ju iseenesest alati olemas. Sa tuled mängudele, keegi saab vigastada, kuid sa ei usu reaalselt, et see sinuga juhtub. Esimese šoki sain siis, kui endale varustuse selga panin. Pärast seda ei mäleta ma enam suurt midagi,» ütles Foster.

21 839 pealtvaataja ees toimunud mängus tõrjus Foster seitse pealelööki ning aitas koduklubi Blackhawksi 6:2 võidule. Tema väljakul oldud aja jooksul ei visanud Jets ühtegi väravat. Lisaks valiti kahe lapse isa Foster kohtumise parimaks.

«Homme ärkan üles, nööbin oma särgi kinni ning lähen oma päevatööle. Kindlasti oli see kogemus, mida ma kunagi ei unusta. Täitsin oma unistuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles