Norra vutiliigat haaras ulatuslik streik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: fredrikstadfk.no

Norra jalgpalli kõrgliigat, kus mängivad ka Eesti koondislased Sander Post, Enar Jääger ja Raio Piiroja, on haaramas ulatuslik streik – nimelt ei ole mängijad nõus reegliga, mis kohustab neid kandma klubi sponsorite poolt valmistatud jalanõusid ning väravavahikindaid.

Norra ja Rootsi on ainsad suuremad jalgpallimaad, kus selline reegel kehtib ning mängijate seas valmistab see tõsist rahulolematust. Nimelt vähendaks sportlaste endi väitel sellise reegli kaotamine vigastusi ning tõstaks mängukvaliteeti, kirjutab soccernet.ee.

«FIFPro (rahvusvaheline mängijaid koondav organisatsioon) on seisukohal, et igal mängijal peab olema õigus valida endale sobiv varustus, olgu selleks jalgpallisaapad või kindad,» teatas FIFPro advokaat Wil van Megen. «Mängija peab neid kasutama igapäevaselt ning ta peab ennast selles varustuses mugavalt tundma.»

Streik hõlmab 95 mängijat Norra kõrgliiga üheksast klubist, kaasa arvatud eestlaste tööandjatest, Aalesundist ja Fredrikstadist. Protestide tõttu jäeti ära terve tänane Norra meistrivõistluste üheksas voor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles