Soomlaste aprillinali: Tänak heidetakse kehvade tulemuste tõttu üle parda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Mehhiko MM-rallil.
Ott Tänak Mehhiko MM-rallil. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Soome spordiuudisteportaal Urheiluuutiset otsutas 1. aprillil teha nalja eestlaste arvelt. Nimelt avaldati väljamõeldud uudis sellest, et Ott Tänaku asemel sõidab kahel järgneval rallil Toyota roolis hoopis neljakordne maailmameister Juha Kankkunen.

«Ott Tänaku kehvade tulemuste tõttu sõidab järgmisel kahel rallil Toyota roolis Juha Kankkunen,» kirjutas portaal.

Toyota pealikule Tommi Mäkinenile pandi suhu aga järgmised laused: «See oli raske otsus. Meil oli kokkulepe, et kui esimese kolme ralliga ei suuda ta vähemalt kahte poodiumikohta ning 20 katsevõitu teenida ja ta ei mahu MM-arvestuses kolme parema sekka, on meeskonnal õigus ta asendada.»

Viimati kümme aastat tagasi MM-sarjas sõitnud 58-aastaselt Kankkunenilt oodatakse aga samasugust tagasitulekut nagu Sebastien Loebilt. «Ta oli Loebi tagasituleku üle sedavõrd ekstaasis, et tahtis ka ise kiirelt WRC auto rooli naasta. Juha pole küll Korsika rallit võitnud, kuid nüüd on tal uus võimalus,» rääkivat Mäkinen.

6. aprillil algaval Korsika rallil on Ott Tänak tegelikult ikkagi stardis. Täna pühkiski eestlane kodumaa tolmu jalge alt ning lendas võistluspaika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles