Kas eestlastelegi medalirõõmu pakkunud ala kaob olümpiakavast?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi
Heiki Nabi Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sellel nädalavahetusel toimub Saku Suurhallis Tallinn Open – Kristjan Palusalu noorte maadlusvõistlus. Kaugemad külalised on tulnud siia nii Lõuna-Aafrikast kui ka USA-st. Väga nimeka külalisena on noortega Eestisse tulnud USA kreeka-rooma koondise peatreener ja olümpiahõbe Matt Lindland. Eilse seisuga oli Team USA klubide arvestuses esimesel ja teisel kohal jagades viigipositsiooni Venemaa klubiga Olimp, Arkhangelsk.

USA võistkond on Tallinn Open võistlusel esmakordselt ning siia tulid nad, et ka Ameerika noortel oleks võimalus enda eakaaslastega võistelda ja näha, milline on maadluse tase Euroopas. Nimelt on Lindlandi hinnangul kreeka-rooma maadluse olukord USA-s keeruline, kuna spordiala ei ole seal just kõige populaarsem, seda eriti kreeka-rooma maadluse puhul.

Intervjuus tuli juttu ka kuulujuttudest, et maadluse positsioon olümpiamängude osas on paar aastat tagasi tõsises ohus olnud. Vastuseks sellele mõttele sõnas Lindland: «Ma ei taha sellele isegi mõelda, see oleks väga kurb. Me kuulsime sellest mõni aasta tagasi. Aga me peame ise mõtlema, kuidas teha seda spordiala atraktiivsemaks ja põnevamaks fännide ja pealtvaatajate jaoks. Kui me sellega saame hakkama, siis ma usun, et muresid pole.»

Tallinn Open 2018 on Estonian Wrestling Festival 2018 esimene osa. Võistlus jätkub veel täna vabamaadluse ja naistemaadlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles