Kairys: meie viimase aja ülitihe graafik on soodustanud mängijate tervisemurede teket

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cedric Simmons.
Cedric Simmons. Foto: Eero Vabamägi

Kalev/Cramo sai eile korvpalli Ühisliigas kuue võidu kõrvale hooaja 14. kaotuse, vandudes võõrsil punktidega 85:96 alla Moskva oblasti Himkile.

Kalev läks mängule vastu üsna paraja optimismiga, sest kolm kuud tagasi Himkit võideti ja nüüd oli Vene suurklubil suisa viis meest vigastusega väljas. Lisaks andis võõrustajate kuulus peatreener Georgios Bartzokas puhkepäeva Euroopa hetke silmapaistvaimale korvpallurile Aleksei Švedile. Ent ka kalevlased sekkusid lahingusse haavatud armeega: Gregor Arbet jäi vigastuse ja Martin Dorbek haiguse tõttu koju, viimasel hetkel jäeti kõrvale ka Branko Mirkovic, kes haigestus lennureisil. 

Kalev alustas mängu kõigest hoolimata suurepäraselt ja siirdus 16:8 juhtima. Juba avaveerandi lõpus kuivas eduseis kokku ja Himki haaras ise juhtohjad, kuid Eesti esiklubi uue tõusu toel mindi poolajale ikkagi meie kolmepunktilises, 48:45 eduseisus. Teiseks poolajaks Kalevil aga jõudu ei jagunud - vahepeal jäädi juba 22-punktilisse kaotusseisu, lõpusireeni kõlades oli tablool aga miinus 11. Kalevlastest särasid Isaiah Briscoe ja Erik Keedus, kuid ülejäänute panus jäi rünnakul lahjaks.

«Meil oli vaja sellest mängust võitu rohkem kui Himkil, ometi kaotasime,» nentis Kalevi peatreener Donaldas Kairys Postimehele. «Saatuslikuks sai paljuski kolmas veerandaeg, kus eksisime mitmel lihtsalt viskel ja loovutasime initsiatiivi. See oli valus. Lisaks tabas Himki ka kaugviskeid hullumeelse protsendiga (21-st 16 ehk 76%!  - toim.).»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles