F1-sõitja tunneb end välja laenatud jalgpallurina

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Carlos Sainz juunior.
Carlos Sainz juunior. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Carlos Sainz juuniori, kes kihutab sellel vormel 1 hooajal Renault meeskonnas, kuid kuulub Red Bulli hingekirja, olukord on kummaline.

23-aastane hispaanlane siirdus eelmisel aastal Toro Rossost Renault’sse ning osales nende masinaga neljal viimasel võidusõidul. Mõlemad osapooled (Red Bull ja Renault) olid tehinguga rahul ning otsustasid Sainz juuniori laenulepingut pikendada. Teadupärast on Toro Rosso Red Bulli tütarmeeskond.

«Ma pole eriti kuulnud sõitjatest, kes on välja laenatud. See on rohkem jalgpalli väljend,» sõnas Sainz juunior väljaandele Autosport. «Natuke kummaline olukord, olen erijuhtum. Pean lihtsalt tegema seda, mida tegin Toro Rossos – sõitma alati hästi. Asjad lahenevad sel juhul iseenesest,» lisas ta.

Red Bull võib järgmisel aastal soovi korral Sainz juuniori enda ridadesse tuua, kui mingil põhjusel ei jätka meeskonnas Max Verstappen või Daniel Ricciardo. Hispaanlane annab endast maksimumi, et Red Bulli juhtidele silma jääda. «Proovin muljet avaldada. Kui sa esined hästi, siis tavaliselt juhtuvad head asjad.»

Äsja alanud hooaega alustas Sainz juunior ühe punktiga. Legendaarse rallisõitja Carlos Sainzi poeg saavutas Austraalias kümnenda koha. Võrdluseks: tema meeskonnakaaslane Niko Hülkenberg teenis seitsmenda koha punktid.

Carlos Sainz juunior Austraalia GP-l.
Carlos Sainz juunior Austraalia GP-l. Foto: BRANDON MALONE/REUTERS
Tagasi üles