Eesti kohtunike pealik on ametis Meistrite liiga veerandfinaalis!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu peakohtunik Uno Tutk.
Eesti Jalgpalli Liidu peakohtunik Uno Tutk. Foto: EJL

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) kohtunike pealik Uno Tutk sai oma rahvusvahelise karjääri kaalukaima ülesande, kui hindab kolmapäeval Camp Nou staadionil UEFA Meistrite liiga veerandfinaali FC Barcelona - AS Roma kohtunikebrigaadi tööd.

Kui tavaliselt määrab UEFA otsustavatele Meistrite liiga mängudele vaatlejaks vaid UEFA kohtunike komitee liikmeid, siis seekord usaldati ametisse 58-aastane eestlane, kes igapäevaselt arendab Eesti vilemehi.

Tutki hinnata on Hollandi kohtunikebrigaad Danny Makkelie, Mario Diks, Hessel Steegstra, Kevin Blom, Jochem Kamphuis ja Jan de Vries.

Eestlase ülesanne on analüüsida kohtunike tegutsemist, hinnata ja kommenteerida seda erinevates kategooriates, nagu näiteks positsioonivalik, reeglite tõlgendamine, valmisolek mänguks, füüsiline vorm, kontroll mängu üle, kehakeel, simuleerimise äratundmine, käega mängu eristamine, koostöö teiste kohtunikega jpm. Hiljem vaatab Tutk olukorrad üle videost ja koostab põhjaliku raporti. Sama süsteemi järgi käib kohtunike hindamine ka Eesti tippliigades.

Danny Makkelie on varasemalt Eestiga kokku puutunud mitmel korral: 2015. aasta teenindas ta Šveits - Eesti meeste EM-valikmängu, 2012. aastal Eestis toimunud U19 noormeeste EM-finaalturniiril kohtumisi Kreeka - Eesti, Prantsusmaa - Inglismaa ja finaali Hispaania - Kreeka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles