Ajastu üks edukaimaid poksijaid sai uue tiitlivõimaluse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manny Pacquiao.
Manny Pacquiao. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Poliitik ning profipoksija Manny Pacquiao saab juulis uue võimaluse end tõestada, kui läheb WBA kergkeskkaalu tiitlimatšis vastamisi Lucas Matthyssega.

39-aastane Pacquiao on tulnud maailmameistriks kaheksas erinevas kaaluklassis ning on vaieldamatult üks oma ajastu paremaid poksijaid. Tegu on esimese poksijaga maailmas, kes võitis neljas erinevas originaalses kaalukategoorias (kärbeskaal, sulgkaal, kergkaal ning kergkeskkaal -toim) maailmameistritiitli.

Juulis toimuv vastasseis on Filipiinide poksijale profikarjääri 69. matšiks. Senistest matšidest on tal ette näidata 59 võitu (38 nokaudiga), seitse kaotust ning kaks viiki.

Viimati astus ta ringi mullu juulis, kui kaotas vastuoluliselt kohtunike häältega WBO tiitlimatši austraallasele Jeff Hornile.

Matš Matthyssega leiab aset 14. juulil. 35-aastane argentiinlane Matthysse on karjääri jooksul pidanud 44 matši, millest võitis 39 (36 nokaudiga) ning kaotas neli. Üks matš lõppes ilma võitjata, sest tema vastane sai peade kokkupõrkes vigastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles