Videod: Cavaliers seljatas liidrite lahingus Raptorsi, staarid särasid kõikjal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James vedas Cavaliersi taas võidule.
LeBron James vedas Cavaliersi taas võidule. Foto: David Richard/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliigas NBA hakkab kätte jõudma play-off'ide aeg ning läinud ööl tegi hiilgava mängu mitu staari. Keskses kohtumises alistas idakonverentsis kolmandal kohal olev Cleveland Cavaliers 112:106 konverentsi liidri Toronto Raptorsi.

Tasavägises kohtumises jõudis Raptors 11,1 sekundit enne lõppu nelja punkti kaugusele, ent mitte lähemale. Võitjatele tõi LeBron James 27 punkti, võttis 10 lauapalli ja andis kuus korvisöötu. Kevin Love toetas teda 18 punkti ja 15 lauapalliga, Jose Calderon viskas 19 ja Rodney Hood 17 punkti. Raptorsile tõi DeMar DeRozan 19 punkti ja andis 7 korvisöötu, Jonas Valanciunas lisas 17 punkti ja 10 lauapalli. Liimist oli lahti aga Kyle Lowry, kes tabas platsilt 11 viskest vaid 2.

Läänekonverentsis sai Golden State Warriors 111:107 jagu Oklahoma City Thunderist, Kevin Durant viskas 34 punkti ja võttis 10 lauapalli. Klay Thompson lisas 20 punkti. Thunderit ei päästnud ka Russell Westbrooki järjekordne supermäng: tagamees viskas 44 punkti, võttis 16 lauapalli ja andis 6 korvisöötu, ent tegi ka 6 pallikaotust.

Westbrooki saavutusega peaaegu võrdväärse esituse tegi James Harden, kes viskas Houston Rocketsi 120:104 võidumängus Washington Wizardsi üle 38 punkti, võttis 10 lauapalli ja andis 9 korvisöötu. Rockets on kindlustanud Warriorsi ees läänekonverentsi esikoha.

Läänekonverentsi play-off-kohtade heitluses võttis üliolulise võidu Los Angeles Clippers, saades võõrsil 113:110 jagu San Antonio Spursist. Clippers oli terve mängu kaotusseisus ja pääses esmakordselt juhtima alles viimase minuti alguses Lou Williamsi korvist. Austin Riversi kaugviske ja lõpusekundite vabaviskeduelli järel jäi Spursile veel võimalus, kuid kaugviskele mängitud Manu Ginobili astus küljejoonele. Clippersi parim oli 31 punktiga Tobias Harris, Spursile tõi LaMarcus Aldridge 35 punkti.

Kümnendal tabelireal jätkav Clippers on nüüd kogunud 42 võitu, viimasena «joone kohal» ehk kaheksandal kohal olevast New Orleans Pelicansist lahutab neid vaid üks võit. Võidu võttis ka Indiana Pacersist 107:104 jagu saanud Denver Nuggets, kellel on sarnaselt Pelicansile samuti 43 võitu. Minnesota Timberwolvesil on 44, Spursil, Thunderil ja Utah Jazzil 45 võitu. Läinud ööl sai viimasean nimetatud nelikust võidu kirja ka Jazz, alistades Ricky Rubio 31 punkti, 6 lauapalli ja 8 korvisöödu toel Los Angeles Lakersi.

Idakonverentsis on teoreetiliselt lahtine veel viimane kohamängudele pääseja, ent selle positsioon suunas tegi tõenäoliselt lõpliku sammu Milwaukee Bucks, alistades 106:102 Boston Celticsi. Giannis Antetokounmpo tõi võitjatele 29 punkti, võttis 11 lauapalli ja andis 6 korvisöötu. Bucks edestab nüüd ainsat konkurenti Detroit Pistonsit viie võiduga, kuid Pistonsil jääbki põhiturniiri lõpuni pidada veel ainult viis mängu.

Ülejäänud tulemused:

  • Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 121:95
  • Miami Heat - Atlanta Hawks 101:98
  • New York Knicks - Orlando Magic 73:97
  • Chicago Bulls - Charlotte Hornets 120:114
  • Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 115:109
  • Phoenix Suns - Sacramento Kings 97:94

Tabeliseis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles