Kristjan Palusalu mälestusvõistlus toob Eestisse nimekad olümpiavõitjad ja maailmameistrid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel osaleb teiste seas ka Heiki Nabi.
Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel osaleb teiste seas ka Heiki Nabi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Estonian Wrest Festi raames toimuv XXXI Kristjan Palusalu mälestusvõistlus toob 7. aprillil Kalevi Spordihalli üle 200 maadleja, sealhulgas nimekad olümpiavõitjad ja maailmameistrid. Võitu asub jahtima ka olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi.

Esmakordselt on taasiseseisvunud Eestisse võistlema tulemas Venemaa maadluskoondis, sealhulgas Roman Vlasov. Nii Rio de Janeiros kui ka Londonis kreeka-rooma maadluses kõige kirkama olümpiamedali võitnud 27-aastane Vlasov on karjääri jooksul tituleeritud kahel korral nii Euroopa kui ka maailmameistriks.

Venemaa koondislastest on kreeka-rooma maadluses Tallinnas võistlemas veel ka 2016. aasta MMi kuldmedalist Ramazan Abacharaev. Kindlasti tasub silma peal hoida ka Artem Surkovil, kes on eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste kuldmedali omanik, MM-ilt teenis mees mineval aastal pronksi. Sportlastega on kaasas ka Venemaa kreeka-rooma maadluskoondise peatreener Gogi Koguashvili. Kreeka-rooma maadluses on favoriit ka Norra maadleja Stig Andre Berge, kes võitis Rio olümpial pronksmedali ja on ka 2014. aasta MM-i pronks.

Ka Eesti maadluskoondis on Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel väljas kõige tugevama esindusega. Matile astub olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi, lisaks ka Eerik Aps, kelle jaoks on võistlus viimaseks Euroopa meistrivõistluste eelseks kontrollvõistluseks. Nooremast põlvkonnast tulevad matile eelmise aasta juunioride EMi pronksmedalist Helary Mägisalu ja veel juunioride vanuseklassi kuuluvad ning Tallinn Open turniiril pronksmedalid saanud Hans Uku Leitham ja Denis Bolunov.

Vabamaadluses tasub kõige enam silma peal hoida noorematel maadlejatel. Nii on näiteks võistlemas Uri Kalashnikov Iisraelist, kellel on ette näidata 2017 U23 maailmameistrivõistluste pronks. Eesti poistest tasub silma peal hoida 2016. aasta juunioride EM-i 7. koha võitnud Aimar Andrusel ja sama aasta EM-ilt 10. koha koju toonud Ragnar Kaasikul.

Ajakava:

  • 11.00 kreeka-rooma maadlus / vabamaadlus
  • 16.00 võistluste pidulik avamine
  • 16.30 finaalid ja autasustamine

Estonian Wrest Fest 2018 koosneb kahest suuremast võistlusest ja maadluslaagritest, suurtele võistlustele eelnevad ka maavõistlused. Festivalile avalöögi andnud Tallinn Open 2018 - Kristjan Palusalu noorte maadlusvõistlus toimus 30. märtsist 1. aprillini Saku Suurhallis. 31. Kristjan Palusalu Mälestusvõistlus toimub 7. aprillil Kalevi Spordihallis. Kahe maadlusturniiri peale kokku on Tallinnas mõõtu võtmas 2500 sportlast 30 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles