Postimehe video ja galerii: Zopp meenutas Davis Cupi eel karjääri üht valusaimat kaotust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennisemeeskond kohtub Davis Cupi Euro-Aafrika tsooni teises tugevusgrupis sel nädalavahetusel Tuneesiaga, et selgitada gruppi püsimajääja.

Jürgen Zopp meenutas turniiri eel, et kaotas Tuneesia esinumbrile Malek Jazirile 2012. aastal Wimbledoni turniiril. «Kaotasin viiendas setis 7:9 - olin seal 5:2 ja enne settidega 2:0 ees. See oli mõru kaotus. Ja teine tuli ka kolmes setis kaks ja pool aastat tagasi. Ta mängib suhteliselt tarka mängu, on mitmekülgne. Aga kindlasti ei lähe ma väljakule mõtetega eelmistest kaotustest, vaid puhtalt lehelt,» sõnas Zopp Postimehele.

Eesti meeskonna mängueelne pressikonverents möödus lõbusas meeleolus. Sundimatule olekule pani aluse tiimi treener-kapten Ekke Tiidemann, kes tavapärasele küsimusele mängijate vormi kohta vastas: «Vorm on alati hea.»

Mõne aja pärast hakkas koondise teine number Vladimir Ivanov aga ühtäkki kurtma. «Trennis on tõesti kogu aeg kõik parimas korras, aga väljakul kipub teinekord enesekindlust nappima.»

Tema kõrval istunud Kenneth Raisma müksas seepeale pinginaabrit: «Pidime ju positiivsed olema.»

Ning Ivanov parandas end: «Jah, olemegi. Tegelikult ka on vorm väga hea.»

Ivanovi ja Zoppi «verbaalne kätš»

Juba tosin aastat meie meeskonnas mänginud – aeg-ajalt teise, vahel kolmanda numbrina – Ivanoviga sai nalja veel.

Paari päeva eest teatas esireket Zopp Eesti Päevalehe intervjuus, et tegelikult pole vahet, kas mängida Davis Cupi teises või kolmandas liigas.

Ivanov seepeale: «Kuidas ei ole vahet? Ikka on. Kolmandast liigast pole ju enam kuhugi langeda.»

Zopp muigas: «Ehk et hea turvaline?»

Ivanov: «Einoh, teises liigas on ikka parem. Saab pikemalt valmistuda, tiimivaim on parem ja nii edasi.»

Eesti meeskond: vasakult Ekke Tiidemann, Jürgen Zopp, Vladimir Ivanov, Kenneth Raisma ja Kristjan Tamm.
Eesti meeskond: vasakult Ekke Tiidemann, Jürgen Zopp, Vladimir Ivanov, Kenneth Raisma ja Kristjan Tamm. Foto: Eero Vabamägi

Eesti kaotas Leedule, Tuneesia Soomele

Esimeses ringis kohtus Eesti Leeduga ja sai 1:3 kaotuse. Tuneesia jäi tasavägises matšis Soomele alla 2:3. Tuneesia koondise esireket on Jaziri (ATP 91), ülejäänud mängijad (Moez Echargui, Anis Ghorbel, Skander Mansouri, Aziz Ouakaa) paiknevad ATP edetabelis 450.-850. kohal.

Dubai ATP turniiril alistas Jaziri avaringis maailma neljanda reketi Grigor Dimitrovi ja võitis Hiinas Challengeri turniiri. Echargui võitis aga möödunud kuul Tuneesias karjääri teise Futures turniiri. «Tuneesia on Leeduga väga sarnane võistkond ja eks meil raske saab olema,» võttis Tiidemann eesootava lahingu kokku. «Soome meeskond, kus selline liider puudub ja on tugev paarismängija, oleks meile ehk parem vastane olnud, aga läks nii.»

Tuneesia vastu lähevad Eestit esindama Zopp (ATP 147), Ivanov (ATP 644), Raisma (ATP 844) ja debütandina Eesti meister Kristjan Tamm (ATP 1259). Veebruaris meeskonda kuulunud Mattias Siimar ei saanud tulema, sest tema teeneid vajas samal ajal ülikoolitreener.

Heitlused toimuvad Tallinnas Tere Tennisekeskuses. «Viimased kaks kodumängu Moldova ja Monaco vastu näitasid mehed head ühtlast taset. Arvan, et koduseinte toel oleme kõigeks võimelised,» sõnas Tiidemann.

Laupäeval mängitakse kaks üksikmängu, kus esireketid kohtuvad vastaste teiste numbritega. Pühapäeval algab võistluspäev paarismänguga, pärast seda on esireketite duell ja vajadusel ka teiste reketite üksikmäng. Mõlemal päeval algavad mängud kell 12, Postimees.ee näitab kõiki kohtumisi otsepildis. Tänavusest ei mängita enam kolme, vaid kahe seti võiduni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles